Plagio Center Nederland is het centrum voor het digitaal meten van de symmetrie van baby’s hun hoofd.

Enkele jaren geleden overleden veel baby’s door wiegendood. Oplossing was dat de baby voornamelijk op de rug moest liggen en niet meer te veel op de zij.

Ook de Maxi Cosi stoel werd / wordt veel gebruikt niet alleen als auto stoel maar de baby wordt er makkelijk in vervoerd door o.a. supermarkt, naar de opvang enz. Alleen deze stoel is ontwikkeld voor de veiligheid in de auto en daarom heeft deze stoel aan de zijkanten lange opstaande randen, deze randen werken als een soort oogkleppen, de baby krijgt niks mee wat er aan de zijkant gebeurt en hierdoor hoeft het z’n nekspieren weinig te gebruiken.

De nekspieren zijn belangrijk dat ze sterk maar ook lang genoeg zijn om het hoofd beide kanten op te kunnen draaien, mocht dit niet lukken dan is de kinderfysiotherpeut de aangewezen persoon om hierin te begeleiden.

Met onze 3D scanner maken wij in enkele veilige scans een 3D model van de baby’s z’n hoofd.

Vervolgens gebruiken wij dit model in onze software waarna we snel kunnen zien welke deformiteit van de schedel is.

Op basis van dit rapport geven wij een advies en maken een vervolg afspraak voor nog een scan, zo kunnen we zien of het beter gaat.

Het rapport krijgt u mee zodat u eventueel samen met uw kinderfysiotherapeut of consultatiearts het kan bespreken om een beter behandelplan te creëren

Lukt het niet om de deformiteit minder te krijgen met de oefeningen en is er nog een forse deformiteit dan geven wij het advies om een redressiehelm te gebruiken. Check www.plagio.nl